Peti dan Međunarodnog festivala folklora i drugi dan Okusa svijeta protekli su po planu. Grupe su nastupale u Ozlju u Dnevnom boravku na Gradskom kupalištu uz Kupu.

Koncert je pratilo oko 300 gledatelja, a oni koji nisu našli mjesto na stolicama snašli su se s dekicama, prostirkama pa čak i na spasilačkoj kućici. Dvije grupe, Turska i Gruzija, nastupale su predvečer pred Zorin domom, a Burundi i Indonzija imali su gostovanje u Metliki.

Okusi svijeta i danas su na prostor Glazbenog paviljona u Karlovcu doveli brojne znatiželjnike, ali prije svega gurmane odnosno one sklone isprobavanju novih okusa. Knjiguljica je pričala priču iz Turske, a djeca su na kreativnim radionicama potom izrađivala čarobni ćilim.

Petak je već tradicionalno dan za Ogulin. Grupe će do grada pod Klekom krenuti već rano poslijepodne i nakon kratkog upoznavanja ogulinskih divota posjetit će gradonačelnika Dalibora Domitrovića. Cjelovečernji koncert je od 20:30 sati u Frankopanskom kaštelu.

U Karlovcu se na Okusima svijeta od 17 sati ponovo otvaraju gastro kućice, a od 18 sati na rasporedu je narodna bajka “Davit” iz Gruzije i izrađivanje gruzijskog bedža. Duž Promenade otvorena je i interaktivna izložba instrumenata, zastanite, skenirajte i slušajte kako svira.

Sve novosti o festivalu i Okusima svijeta pratite na našem portalu i društvenim mrežama.

Foto: Silvijo Selman / Demjan Rožman

Slične objave