Skip to content

Međunarodni festival folklora (MFF) održava se neprekidno od od 1998. godine. Organizirao ga je ponajbolji “čuvar” karlovačke i hrvatske kulturne baštine, Folklorni ansambl Matija Gubec koji djeluje od 1936. godine.
Na nebrojenim turnejama na svim kontinetima, neumorno su predstavljali hrvatski folklor, a onda, sa željom da folklor sa svih kontinenata predstave svojim sugrađanima, prije 22 godine započeli su priču koja traje i danas.

Zahvaljujući nevjerojatnom entuzijazmu članova ansambla do sad su u ukupno 17 hrvatskih gradova i općina doveli oko 3.650 vrhunskih folkloraša iz čak 55 zemalja iz čitavog svijeta.

MFF je od 1998. član CIOFF® (The International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) koji djeluje pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a od 2017. i FIDAF-a (Federation od International Dance Festivals). To dovoljno govori o kvaliteti samog festivala, ali i grupa koje se, od velikog broja prijavljenih, pažljivo biraju svake pojedine godine.

Prema ocjenama koje je do sad dobivao od sudionika, ali i certifikatima kvalitete dobivenim od CIOFF® i FIDAF-a karlovački Međunarodni festival folklora među najkvalitetnijim je svjetskim festivalima ove vrste.

22 festivala
17 gradova
55 zemalja
3650 sudionika

Posjetile su nas grupe iz čak 55 zemalja!

Festival je nositelj certifikata kvalitete dodijeljenog u Meksiku od CIOFF®[1]-a pod UNESCO®[2]-om u prosincu 2013. g. te certifikata FIDAF[3]-a dobivenog u Južnoj Koreji u listopadu 2016.g.

[1] CIOFF – International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts

[2] UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization

[3] FIDAF – Federation of International Dance Festivals