Bilo je uzbudljivo nastupati pred tako punim gledalištem. Vidjeli smo da vaši ljudi stvarno vole folklor i kulturu. Nevjerojatno, hvala svima koji organiziraju ovaj festival. Ovu su samo neke od reakcija voditelja folklornih grupa koji su s predstavnicima Međunarodnog festivala folklora drugoga dana 24. MFF-a Karlovac održali sastanak u Hotelu Srakovčić.

-Ovo je mali grad s velikim srcem. Organizacija ovakvog festivala i s ovakvo mnogobrojnom publikom… dajem peticu, rekao je Zani Memedi, voditelj folklornog ansambla “Jahi Hasani” iz Sj. Makedonije.

U ocjeni prve večeri pridružili su mu se i Ucha Jordania i Dadu Phirtskhalaishvili iz Gruzije, Asiha Maya Sari, Sekar Purnagati Wayan i Adytiyas Bagus Sapturo iz Indonezije, Angel Martinez Quesada i Iris Martinez Buesa iz Španjolske, Ünal KILIÇ i plesačica Şevval Topaloğlu iz Turske i Emmanuel Sadiki iz Burundija.

-Drago nam je što možemo ovdje prestaviti svoju kulturu. Karlovački festival posebno je interesantan i zbog Okusa svijeta i mogućnosti isprobavanja tradicionalnih jela, naglasili su svi.

Osim za razgovor i razmjenu iskustava bila je ovo prilika i za razmjenu darova.

U isto vrijeme s druge strane obale, plesači su posjetili Slatkovodni akvarij Aquatiku i ako je suditi po fotografijama, odlično su se zabavili.

Kiša navečer nije uspjela pokvariti nastup grupe iz Španjolske i Sjeverne Makedonije ispred Zorin doma u Karlovcu. Ipak u Dugoj Resi je koncert svih grupa održan “pod krovom” Pučkog otvoreno učilišta koje je ponovo bilo odličan domaćin. Uvijek izvrsna dugoreška publika uživala je u dvoipolsatnom programu u kojem su uz spomenute dvije grupe, nastupale i grupe iz Gruzije, Burundija, Turske i Indonezije.

Treći dan festivala, utorak, 4. srpnja, zbog vremena donosi promjene u rasporedu. U kazalištu Zorin dom od 19 sati nastupaju Indonezija i Burundi dok je cjelovečernji koncert svih grupa u Ozlju odgođen za četvrtak, 6. srpnja. Tada će grupe od 20:30 sati nastupati na gradskom kupalištu.

Dio utorka prijepodne grupe će provesti u Nikola Tesla Experience centru.

Foto: Goran Resovac – Aquatika i Srakovčić / Silvijo Selman – nastupi Zorin dom i Duga Resa

Slične objave