Kad se upoznaje svjetska kulturna raznolikost neka se upoznaje do kraja. Čemu stati samo na okusima, pjesmi i plesu kada se može uživati i u filmovima. Međunarodni festival folklora i tvrtka Radar u sklopu 2. Okusa svijeta prikazat će dva filma – južnokorejski „Izgaranje“ i meksički “Bez imena”.

Projekcije se održavaju 4. i 5. srpnja od 21 sat kod Zorin doma pa se, nakon što kod paviljona završite s uživanjem u okusima svijeta, do tamo brzo preselite i uživajte u nastupima grupa festivala, a zatim i u njihovim filmovima. 

Prvi na rasporedu je “Sin nombre” (Bez imena, 2009.) Carya Fukunage. Na renomiranom Sundance festivalu ova avanturističko – kriminalistička drama dobila je  nagradu za najbolju režiju i fotografiju. 

Film prati tinejdžericu Sayru koja živi u Hondurasu i čezne za boljom budućnošću i meksičkog tinejdžera Caspera kojeg čeka neizvjesna budućnost.

Kako će se njihovi putevi sresti i o čemu sanjaju provjerite u Karlovcu 4. srpnja od 21 sat kod Gradskog kazališta Zorin dom. 

U petak, 5. srpnja bit će prikazana trilerska drama “Izgaranje” (Beoning, 2018.) iz Južne Koreje. U režiji nagrađivanog redatelja Chang-dong Leea, film je snimljen prema kratkoj priči Harukija Murakamija. Film je ove godine bio u konkurenciji za nagradu Oscar za inozemni film, a dobitnik je nagrade FIPRESCI na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu za najbolji film.

Jong-su Lee mladić je iz provincijskog južnokorejskog mjesta nedaleko granice sa Sjevernom Korejom. Ima agresivnog oca, radi kao dostavljač i za sebe tvrdi da je pisac iako još nije napisao ni retka. Njegova vršnjakinju Haemi dijeli letke i poklone pred shopping-centrom, darovita je pantomimičarka koja u malom stanu živi s izmišljenim ljubimcem. Jong-su i Haemi znaju se iz djetinjstva, a nakon ponovnog susreta se vrlo brzo upuste u vezu. Haemi potom otputuje u Afriku. 

S kim će se vratiti i zašto Jong-su zbog toga neće biti sretan ne propustite doznati u petak 5. srpnja od 21 sat. 

Obje projekcije su na otvorenom i gledanje filma je besplatno.

Slične objave