Tek drugi dan Međunarodnog festivala folklora, a već je bio dan za oproštaj. Karlovac se morao pozdraviti s grupom iz Kine “Beijing Dance Company”.

Njihov nastup, ali i grupe iz Guama i Ukrajine Karlovčani su mogli vidjeti ispred Zorin doma. Vrućini usprkos, a u gradu je bilo 36 stupnjeva, okupilo se mnoštvo i u živalo u energičnim plesovima triju grupa.

Beijing Dance Company, Peking, Kina u Ozlju

Folkloraši iz Kine u Karlovac (uz Ozalj jedini grad u Hrvatskoj koji su posjetili) su stigli u sklopu Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma u čemu je Međunarodni festival folklora Karlovac partner Ministarstvu turizma. Ostali su dva dana, a danas su već na putu kući.

Inetnon Gef’pago, otok Guam ispred Zorin doma

Nakon nastupa kod Zorin doma Guam, Ukrajina i Kina su se pridružili Meksiku i Južnoj Koreji u Ozlju gdje su svi zajedno održali večernji koncert na Starom gradu.

Folklorni ansambl Volynyanka u Ozlju

Malo je reći da je bajkoviti Ozalj, prekrasan pogled iz dvorca prema Kupi i cjelokupno okruženje oduševilo goste. Oni svojim nastupom, također, nisu razočarali. Južna Koreja je izvela fenomenalan šou s bubnjevima, Guam je plesom odveo na obale oceana, Meksiko je bio u mariachi stilu, Ukrajina elegantna, a Kina neopisiva u svojoj raznolikosti.

Hwaseong Dance Company, J. Koreja u Ozlju

MFF večeras gostuje u Samoboru što znači da “seli” u Zagrebačku županiju. Folkloraši će cijeli dan provesti tamo i osim slobodnog vremena dio provesti i na radionici autohtone samoborske, rudarske greblice. To je zagrijavanje za sutrašnji početak 2. Okusa svijeta, gastronomske manifestacije unutar MFF-a. Održava se od 3. do 5. srpnja u Karlovcu kod Glazbenog paviljona, a upravo će Samobor i rudarska greblica predstavljati Hrvatsku.

Koncert u Samoboru počinje u 19 sati na glavnom gradskom trgu.

Kako je bilo jučer ispred Zorin doma i u Ozlju provjerite na našoj Facebook stranici.

Slične objave