Pravi ste gurman, ali nemate puno prilika kušati raznovrsna jela iz dalekih zemalja? Onda dođite u Karlovac od 3. do 5. srpnja i priuštite svojim nepcima nove, svjetske okuse na 2. Okusima svijeta.  Kod Glazbenog paviljona u gastro kućicama, već od 18:00 sati u ponudi će biti glavno jelo, desert i piće svake zemlje sudionice 22. Međunarodnog festivala folklora. 

Posebno atraktivan i zabavan bit će Gastro show, 3. srpnja kada će u kuhinji na otvorenom gosti iz Meksika, otoka Guama, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Južne Koreje i Hrvatske sami kuhati svoja tradicionalna jela i otkriti tajne njihova okusa.

Gastro show počinje u 20 sati, a vodi ga popularna hrvatska pjevačica, ali i velika gurmanka i kuharica Sanja Doležal.

Doznajte što je tinaktak i zašto ga Chamarro narod s otoka Guama smatra “hranom za dušu i utjehu”, kakvog je okusa puding kalamai iima li u Chugo’ Kalamansi alkohola. 

U Južnoj Koreji popularno je Dak-galbi jelo od marinirane piletine, a za desert vole Hotteok palačinke. Provjerite jesu li poput naših i na kraju žeđ ugasite hladnim SuJeongGwa ili pićem Soju koje se ispija na poseban način.

Kedjenou je jelo koje često jedu stanovnici Obale Bjelokosti. Iako tamo rijetko jedu deserte ovoga puta u Karlovcu predstavit će svoj meki kolač s ananasom i kokosom Gâteau molleux à l’ananas et à la noir de coco. Sva čula u vama probudit će s osvježavajućim koktelom gnamakoudji.

Ukrajinci će se predstaviti s varenyky i salatom vinaigrette, tortom Kiev i pićem uzwar, a okusi Meksika približit će nam se jelima tacos dorados i svadbenim kolačićima polvorones te svima poznatim pićem tequilom.

Hrvatsku će na Okusima svijeta ove godine predstavljati Samobor pa će i inozemni gosti moći kušati “kak’ su jeli naši stari”. U posebnoj gastro kućici moći će se degustirati Samoborska češnjovka s muštardom, Rudarska greblica i zapečeni štrukli. Od pića nudit će sok od jabuke te prije jela tradicionalni samoborski aperitiv bermet, a nakon jela vino – ili obrnuto, kako vas je volja.

Sva jela moći će se kušati i u četvrtak 4. i petak 5. srpnja u gastro kućicama kod Glazbenog paviljona od 18:00 sati.

Ne dozvolite da vam rastu zazubice, dođite u Karlovac od 3. do 5. srpnja. Vidimo se i dobar tek!

Slične objave