Odabravši ga jednim od partnera u provedbi Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma, i Ministarstvo kulture je odalo priznanje Međunarodnom festivalu folklora u Karlovcu.

Hrvatska je, naime, prva od zemalja srednje i istočne Europe koja s kineskim partnerima organizira ovakav oblik bilateralne suradnje. Nizom kulturno-umjetničkih i turističkih programa Hrvatska i Kina predstavljat će se do prosinca ove godine.  A karlovački 22. Međunarodni festival folklora jedna je od stanica i mjesto predstavljanja kineske kulture.

Na festivalu dva dana gostuje Beijing Dance Academy iz Pekinga. Ekipa vrhunskih plesača predstavit će kineske tradicijske plesove, a publika će ih moći vidjeti samo u Karlovcu (30.6.) i Ozlju (1.7.).

Kroz ples opisuju jedinstveno životno iskustvo i duhovnost sedam različitih etničkih skupina kroz bogatu kinesku povijest. Program uključuje 15 tradicionalnih etničkih plesova iz pokrajina Jiangxi, Shaanxi, Yunnan, Xinjiang, Jilin, Tibet i Anhui.

Ako je suditi po informacijama koje su stigle do organizatora Festivala, Kina u Karlovcu planira napraviti pravi spektakl. Dolaze sa 60 sanduka opreme – dva sanduka po osobi.

Slične objave