Jesu li oblake rastjerali kraljevski bubnjari ili nešto drugo ne znamo, ali od najavljene kiše u Karlovcu danas nije bilo ni kapi. Zbog toga su brojni posjetitelji opet ispred Gradskog kazališta Zorin dom mogli uživati u svoj raskoši folklora Indonezije i Burundija.

Time je završio treći dan na 24. Međunarodnom festivalu folklora u Karlovcu. Započeo je prijepodne posjetom grupa Nikola Tesla Experience centru na Rakovcu. Baš kao i Aquatikom, oduševili su se i ovom, novom karlovačkom turističkom atrakcijom i doznali nešto više o vezi grada u kojem borave sa svjetskim genijem.

Većina grupa, osim Burindija i Indonezije, imali su slobodan dan kojeg su iskoristili za istraživanje Karlovca, ali izlete u druge gradove.

Već sutra ih čeka drugačiji festivalski dan. Svi će sudjelovati na 4. Okusima svijeta (koji počinju u 17 sati kod Glazbenog paviljona) točnije u cooking showu od 20 sati. Tada će pred publikom pokazati kako se kuhaju jela iz njihovih zemalja od kojih će se većina naći na meniju četiri restorana – Kristala, DP-a, Žganjera i Teriyakia koji će ih pripremati u gastro kućicama.

Dok će par članova biti zaduženo za kuhanje ostali će u paviljonu plesati, a u tome će im se sutra moći pridružiti i posjetitelji.

Okusi svijeta su gastro manifestacija MFF-a, ali i puno više od toga jer sutra se na promenadi otvara i izložba koju čujete. Dovoljno je fotografijama instrumenata ovogodišnjih sudionika približiti mobitel, očitati QR kod i čuti kako zvuče.

Od 18 sati Knjiguljica je ponovo pripremila prekrasan kreativni kutak u kojem se pričaju priče, izrađuju različiti predmeti povezani s našim gostima, ali i uči o njihovim kulturama.

Okusi svijeta traju do subote, 8. srpnja. Gastro kućice se otvaraju svakoga dana u 17 sati i rade do 23:30 sati kako bi svi koji žele imali priliku kušati ovogodišnje svjetske okuse.

U nastavku pogledajte kratki presjek 2. dana MFF-a.

Foto: Silvijo Selman – Zorin dom / Goran Resovac – Nikola Tesla Experience centar

Slične objave