Kiša je jučer pokvarila gostovanje 22. MFF-a u Samoboru međutim grupe su se u Karlovac vratile zadovoljne.

Folkloraši s otoka Guama, Ukrajine, Meksika i Južne Koreje u Samoboru su boravili od prijepodneva. Razgledavali su grad, a oduševljeni su bili posjetom rudniku sv. Barbara u Rudama, jednom od najstarijih europskih rudnika bakra i željeza u Europi.

Uz rudnik su sudjelovali na radionici izrade Rudarske greblice. Autohtoni je to kolač samoborskoga kraja s oznakom zemljopisnog porijekla kojega su od davnina žene spremale rudarima.

Greblica – rudarski kolač

Greblicu se pak od večeras može kušati i na 2. Okusima svijeta u Karlovcu jer upravo će Samobor s ovim i još nekoliko jela, predstavljati Hrvatsku.

Dan u Samoboru jučer je trebao završiti večernjim koncertom na glavnom gradskom trgu međutim vrijeme je imalo drugačiji plan – jaka kiša i grmljavina pola sata prije početka onemogućili su njegovo održavanje.

Samoborci, dođite na preostale nastupe

Za sve Samoborce i Samoborke koji ipak žele vidjeti folkloraše poziv je otvoren – dođite u Karlovac. Večeras na Gastro showu kod Glazbenog paviljona grupe će uz kuhanje, plesom animirati posjetitelje.

Idući koncert je pak sutra u Dugoj Resi u Amfiteatru od 20:30 sati te u petak u Ogulinu u Frankopanskom kaštelu (20:30 sati).

Posljednja prilika za vidjeti nastupe je u subotu 6. srpnja u Karlovcu, u Šancu, na svečanom zatvaranju u 20:30. Dobrodošli ste.

Slične objave