Međunarodni festival folklora vraća se na karlovačke ulice nakon dvije godine prisilne pauze. Zbog pandemije nije ga bilo moguće organizirati, ali karlovački je festival, za razliku od nekih drugih, ipak opstao.

Organizatori su uspjeli dogovoriti grupe pa Kolumbija, Brazil, Mađarska, Turska i SAD od 3. do 9. srpnja stižu u Karlovac gdje će promovirati svoju kulturu, baštinu i tradiciju, ali i gastronomske specijalitete.

-Jedva smo čekali da festival možemo realizirati, kaže predsjednik festivala Željko Štajcer sretan što se priča nastavlja jer moglo je biti i drugačije.

-U međuvremenu puno se festivala ugasilo u Europu i svijetu, a ni mnoge grupe više nisu na dispoziciji kao što su bile prije pandemije i trebat će vremena da se to sve ponovo “zalaufa”, otkrio je Štajcer.

Prošle godine se također razmišljalo o organizaciji, ali na tome je i ostalo.

Željko Štajcer, predsjednik Međunarodnog festivala folklora

-Transport među gradovima, a kamo li među državama i kontinentima nije bio moguć. Ali, mi smo ustrajni, naš festival je čvrst, imamo jake temelje i sada napokon imamo i uvjete raditi festival. Potrudili smo se doista dovesti grupe iz cijelog svijeta, koje će biti izuzetno kvalitetne i koje će opet pružiti uživanje u programu, kaže Štajcer.

Uživat će sva čula jer uz ples i glazbu, koju će slušati i gledati na 23. izdanju MFF-a, posjetitelje očekuju i 3. Okusi svijeta. Gastro manifestacija dio je festivala. Trajat će četiri dana kod Glazbenog paviljona, a posjetitelji će imati priliku pomirisati i kušati jela zemalja koje sudjeluju na festivalu.

-Bit će za svakoga po nešto. Tih sedam dana Karlovac i Karlovačka županija bit će metropola, gdje će biti ljudi iz cijeloga svijeta, gdje će se govoriti različiti jezici i gdje ćemo imati prilike udahnuti malo internacionalizma, dodao je Štajcer.

Slične objave