Četvrti Okusi svijeta u Karlovcu i službeno su započeli. Red kuhanja, red pjesme i plesa u večernjem cooking showu, kod Glazbenog paviljona su privukli velik broj posjetitelja. No, na promenadu su stizali i tijekom prijepodneva kada su četiri gastro kućice otvorile svoja vrata te posebno kada je Knjiguljica počela s pripovijedanjem indonezijske bajke. Interaktivna izložba instrumenata također je izazvala veliki interes građana.

Prostorom se širio miris svjetskih specijaliteta koje u gastro kućicama, prema točnoj recepturi pripremaju restorani DP, Žganjer, Teriyjaki i Kristal, a isto će biti svakog dana do subote od 17 do 23:30 sati.

Grupe iz Indonezije, Turske, Španjolske, Sj. Makedonije, Burundija i Gruzije oduševljene su mogućnošću da i na ovaj način predstave svoju državu, čak toliko da je npr. grupa iz Turske u Karlovac dovela svog chefa.

Grad su hvalili i prijepodne u Maloj vijećnici gradske uprave gdje su ih primili gradonačelnik Damir Mandić i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin. Dok su Turci opčinjeni prirodom, a kako su smješteni u Učeničkom domu u Dugoj Resi oduševljeni su i tim gradom, Španjolci su istovremeno presretni što u Karlovcu promoviraju aragonsku kulturu. Sjeverna Makedonija je već dala peticu organizatorma, Gruzijci se nadaju da će moći uzvratiti gostoprimstvo, a Indonežani i Burundi su sretni što su u Karlovcu, ovi zadnji već po drugi puta.

-Karlovac je 444. godine star i imamo svoju tradiciju pa je ovo prilika da vam je pokažemo, rekao je među ostalim gradonačelnik Mandić.

-Sport i kultura važni Hrvatskoj jer brišu granice, naglasila je županica Furdek Hajdin nakon čega su ona i gradonačelnik Mandić razmijenili darove s grupama.

Grupe su u četvrtak od 20:30 u Ozlju. Ispred Zorin doma od 19 sati nastupaju Turska i Gruzija, a kod paviljona od 17 do 23:30 sati traju Okusi svijeta. U obiteljskom programu tema pripovijedanja priče te edukativne radionice je Turska.

Foto: Prijam kod gradonačelnika / Goran Resovac; Okusi svijeta / Demjan Rožman i Silvijo Selman

Slične objave