U Karlovcu kod Glazbenog paviljona večeras započinju 2. Okusi svijeta, gastro dio Međunarodnog festivala folklora.

Posjetiteljima će približiti jela dalekih zemalja. Sve počinje radionicama za djecu u 18 sati i nastavlja se kroz Gastro show od 20 sati, otkriva producentica Ivana Moškun Štefanac.

“Dođite na Okuse svijeta jer ovo je jedinstvena prilika da okusite jela koja apsolutno nigdje ne možete okusiti u ovom dijelu Europe. Potrudili smo se nabaviti sve sastojke koji nam trebali. Neki su došli s grupama, npr. s otoka Guama sastojak za njihovo nacionalno piće. Na jednom je mjestu zaista jedna kreativna i ukusna ponuda”.

Okusi svijeta traju do ovoga petka i sva tri dana u gastro kućicama bit će moguće kupiti jela i isprobati ih po pristupačnim cijenama.

“Glavno jelo je 20 kuna, desert i pića su po 15, tu negdje se kreću sve cijene, vrlo su pristupačne i za svaki džep”, dodaje Moškun Štefanac.

Osim gastronomije, svijet će biti pokazan i kroz film, književnost i instrumente. Posebno zanimljive djeci bit će radionice koje je pripremila Knjiguljica, a počinju svakog dana od 18 sati, kada se otvaraju i gastro kućice.

“To je dječji program koji će sadržavati bajke i priče iz svake zemlje. Danas počinjemo s otokom Guamom. Pričamo legendu o otoku. Slijedi radionica ribarske mreže i hvatanje ribe u mrežu.”

Sutra je meksički dan jer će se pričati priče iz Meksika, ispred Zorin doma nastupa grupa iz Meksika u 18 sati, a navečer u 21 sat bit će prikazan i meksički film Sin nombre. Petak je južnokorejski dan – priča, radionica, nastup i na kraju film bit će iz ove zemlje.

Slične objave