Drugi je dan 23. MFF-a Karlovac iza nas. Dok se veći dio grupa odmarao, ispred Gradskog kazališta Zorin dom plesale su grupe: Idaho Express iz SAD-a te Jawor iz Poljske. Unatoč nesnosnoj sparini odradili su fantastičane nastupe pred najvjernijom karlovačkom publikom.

Grupi iz Poljske ovo je ujedno bio i posljednji plesni nastup u Karlovcu pa su svoj program produžili ne bi li pokazali što više tradicijske kulture svoje zemlje, ali se istovremeno odužili i organizatorima za, kako su naglasili, izuzetan festival. Za Međunarodni festival folklora, naime, imaju samo riječi hvale – od publike i gostoprimstva do tehničkih uvjeta na nastupima.

Poljaci su, podsjetimo, u Karlovac stigli kao zamjenska grupa i samo na četiri dana. Tako će njihov ples imati priliku vidjeti još samo oni koji u utorak posjete koncert na Gradskom kupalištu u Ozlju od 20:30 sati. U srijedu Poljaci odlaze kući. Iako ih neće biti na Okusima svijeta kod Glazbenog paviljona, njihova autohtona jela posjetitelji Karlovca imat će ipak priliku kušati.

Kako je bilo na večerašnjem koncertu pogledajte u našoj galeriji fotografija.

Inače, Amerikanci i Poljaci, koji su s Brazilom smješteni u Učeničkom domu Duga Resa, današnji dan iskoristili su za upoznavanje Karlovca. Kolumbijci su također uživali u gradu na četiri rijeke dok Mađari nisu propustili slobodan dan provesti na moru, u Selcu u Hostelu Karlovac.

Sve grupe sutra (utorak 5.7.) nastupaju u Ozlju na kupalištu dok će u Karlovcu ispred Zorin doma od 19 sati na pozornicu grupe iz Mađarske i Kolumbije.

Međunarodni festival folklora pratite i na Facebooku i Instagramu. Službeni hashtag festivala je #mffkarlovac pa ne propustite njime označiti svoje fotke i videe.

Slične objave