Karlovac je puna tri dana kušao okuse svijeta. Gastro manifestacija u sklopu 22. Međunarodnog festivala folklora oko Glazbenog paviljona je okupila brojne posjetitelje. Uživali su u jelima iz Ukrajine, Meksika, Guama, Hrvatske i Južne Koreje, ali i plesovima, izložbi i filmovima svijeta.

Nakon Gastro showa na kojem su prvoga dana svoja jela kuhali sami sudionici, iduća dva dana oni su nastavili s nastupima u Dugoj Resi i Ogulinu. Istovremeno, u Karlovcu koji vrvi događanjima u Zvjezdanom ljetu, posjetitelji su se mogli i dalje sladiti jelima i pićima – ljutim, slatkim, slanim, neobičnim, običnim, svjetskim.

Sve je bilo upotpunjeno radionicama Knjiguljice, izložbom instrumenata te filmovima iz Meksika i Južne Koreje.

Drugi Okusi svijeta uspješno su sinoć privedeni kraju. Uskoro će ovdje na službenom web-u MFF-a biti objavljeni svi recepti pa će svi koji žele moći i sami skuhati ono što im se na Okusima najviše svidjelo. Također, svi koji su sudjelovali u nagradnoj igri “Okusi svijet na Okusima svijeta” uskoro će doznati tko je sretni dobitnik poklon bona Katravela za putovanje u vrijednosti od 2000 kuna.

Na zatvaranju MFF 2019. nastupa i grupa iz Sjeverne Makedonije

Putovanje svijetom u Karlovcu završava večeras. Publika će se od ovogodišnjih sudionika 22. Međuanarodnog festivala folklora oprostiti u 20:30 sati u Šancu. Grupe će prije toga opet u povorci prodefilirati gradom (od Učeničkog doma preko Šetališta dr. Franje Tuđmana).

Ne propustite još jednom vidjeti ih sve, vesele, šarene i raspjevane, na velikoj pozornici Promo Logistike. Osim Hrvatske, Guama, Meksika, Južne Koreje i Ukrajine nastupa i grupa iz Sjeverne Makedonije koja se festivalu pridružula jučer u Ogulinu.

Vidimo se!

Slične objave