Bilo je savršeno, hvala vam i vidimo se dogodine, poručili su organizatori 23. Međunarodnog festivala folklora i 3. Okusa svijeta koji su večeras svečano zatvoreni u Karlovcu.

U sedam dana MFF-a grupe iz Poljske (koja je na festivalu bila četiri dana), Mađarske, Kolumbije, SAD-a i Brazila te u puna četiri dana 3. Okusa svijeta, Karlovčani i posjetitelji grada na četiri rijeke, mogli su uživati u kulturnoj baštini i tradiciji ovih zemalja kroz ples, pjesmu, hranu i priče. Festival je posjetio Ozalj, Dugu Resu i Ogulin, a grupe su redom oduševljavale sve koji su ih pratili. Upravo zbog izuzetne publike, sudionici hvale festival.

-Bili smo na mnogo festivala, ali ovaj je tako poseban za sve nas. Čestitamo na organizaciji, ljubaznosti i vašem gostoprimstvu, voljeli bismo doći ponovo, što prije, rekli su nam na oproštajnoj zabavi članovi grupe Flor Ribeirinha iz Brazila.

-Festival je kombinacija ne samo plesa nego i talenta za kreiranje sreće, kroz hranu i ples. Meni je ovaj festival donio sreću, rekla je Holly, članica grupe Idaho Express iz SAD-a.

-Toplina i srdačnost Karlovčana je ono što će mi zauvijek ostati u sjećanju, kaže Fabian iz grupe Pachamama Compania iz Kolumbije. A Valery dodaje kako će se sjećati otvaranja i trenutka kada su sve grupe zajedno bile na pozornici kao jedno.

Kada nas netko bude pitao o značenju CIOFF-a mi ćemo spomenuti MFF Karlovac kao jedan od najboljih primjera. Cijenimo napor uložen u organizaciju ovog festivala, ali također i razumijevanje onoga što pravi folklor je. Kući nosimo nezaboravna sjećanja na posebnu publiku, naročito djecu, na scene showa, na Okuse svijeta, radionice za djecu i naravno na pravi festivalski duh i prijateljstva koja smo sklopili s ostalim grapama. Gdjegod se sreli u budućnosti ostat ćemo prijatelji. Hvala MFF Karlovac, poručili su članovi grupe Nyirseg iz Mađarske.

Zahvalni što su nakon dvogodišnje pauze ponovo uspjeli dovesti svjetske folkloraše u Karlovac su i organizatori.

-Srce mi je kao kuća, kao da prekida 2019. nije ni bilo, rekla je dopredsjedinca festivala Kristina Medarić.

-Oduševljenje publike na MFF-u i posjetitelja na Okusima svijeta tjera nas da ovo sve i dalje radimo. Oni su jedini pravi pokretač Međunarodnog festivala folklora i Okusa svijeta, naglasio je predsjednik MFF-a Željko Štajcer.

-Koliko sam umorna toliko sam presretna. Uz dobar tim i ekipu sve je moguće. Karlovac je pokazao da voli Međunarodni festival folklora i Okuse svijeta i to nam daje snagu za dalje, za novo dizanje ljestvice, rekla je producentica i koordinatorica festivala Ivana Moškun Štefanac.

Festival je zatvorio gradonačelnik Damir Mandić, do 2023. kako je rekao. Grad će, najavio je, nastaviti financijski podupirati ovu manifestaciju.

Cjelokupnu galeriju fotografija sa zatvaranja potražite na Facebook stranici Međunarodnog festivala folklora.

Slične objave