Predstavnice Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu Kristina Medarić i Ivana Moškun Štefanac borave u Čileu gdje sudjeluju na svjetskom kongresu i generalnoj skupštini CIOFF®-a – krovne svjetske folklorne festivalske organizacije.

One su dio peteročlane hrvatske delegacije koju čine i predsjednik CIOFF®-a za Hrvatsku dr.sc. Enrih Merdić, predstavnica CIOFF® mladeži Manuela Kelava te predstavnica zagrebačke Međunarodne smotre folklora Ivana Mihajlic. Kristina Medarić ujedno je u svojstvu tajnice CIOFF®-a Hrvatska.

Predstavnice MFF Karlovac sastale su se s veleposlanicom RH u Čileu Mirom Martinec.

Posebno za tu prigodu MFF Karlovac je izdao prigodnu brošuru na engleskom jeziku. Pripremljeni su i video materijali koji promoviraju popratne manifestacije koje se odvijaju u sklopu festivala u Karlovcu, primjerice Okusi svijeta. Materijali će biti podijeljeni sudionicima kongresa.

U Santiagu predstavnici iz čak 102 zemlje

U glavnom gradu Santiagu CIOFF® je na kongresu i skupštini okupio predstavnike iz čak 102 zemlje. Do 4. studenog raspravljat će se o aktualnim temama po pitanju očuvanja nematerijalne baštine. Radit će na boljem umrežavanju festivala i podizanju kvalitete festivala te tražiti nove atraktivne folklorne skupine diljem svijeta. Ne sumnjamo da ćemo već u srpnju iduće godine imati prilike vidjeti još jedno sjajno izdanje Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu.

Chile-CIOFF

Slične objave